zondag 26 juni 2011

Make-up overdatum ?

Jij hebt vast ook wel een kastje of laatje vol cosmetica: een kleurtje oogschaduw dat een paar seizoenen geleden nog heel hip was, die lippenstift die je eigenlijk al maanden kwijt was of een mascara die misschien nog wel een keer kan - of niet? Want ook make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Geen reden voor paniek: we zetten ze voor je op een rijtje. 



Oogschaduw: ± 3 jaar, daarna kan poeder gaan klonteren of de kleur vervagen.

Oogpotlood: ± 3 jaar. Je moet het wel regelmatig slijpen om het schoon te houden.

Foundation: 12-18 maanden. Een foundation op waterbasis droogt sneller uit. Goed schudden voor gebruik dus.

Lipstick: ± 4 jaar, maar als ie muf ruikt, mag ie weg. Hetzelfde geldt voor lipsticks die al jaren rondzwerven in je handtas. Dikke kans dat er niet veel meer over is dan een dikke klont smurrie.

Mascara: ± 3 maanden. Mascara klontert niet alleen heel snel, maar is ook gevoeliger voor besmetting met bacteriën. Leen je mascara daarom liever niet uit en vervang hem regelmatig.

Nagellak: ± 12 maanden. Bewaar nagellak in de koelkast, dan wordt hij minder snel dik. Wel even op temperatuur laten komen voor je hem gebruikt.

Poeder: ± 2 jaar. Losse poeder die op een vochtige plaats wordt gebruikt, kan gaan klonteren en is dan onbruikbaar.

Tip: als je de houdbaarheid van je make-up wilt verlengen, gebruik je het beste altijd een kwastje. Zo voorkom je dat bacteriën in je cosmetica terechtkomen. Je moet dan natuurlijk wél altijd goed je kwasten schoonhouden. Was ze daarom regelmatig in een sopje met babyshampoo.  

2 opmerkingen:

Wat vind jij van dit artikel, of van mijn blog ? Laat nu een reactie achter !