Benodigdheden

Er zijn talloze make-up producten te koop. Wat bij de één favoriet is, kan bij de ander juist helemaal niet werken. Zoek dus de producten die jij prettig vindt. Deze hoeven echt niet van het duurste merk te zijn. Wat heb je wel nodig voor jouw smokey-eyes? Een face-wash of reiningsmelk. Een matte foundation en kohlpotlood. Een oogschaduw, in een donkere en iets lichtere kleur. Mascara, wattenstaafjes en een spiegel.


Basis

Begin met een schone lei. De basis om een make-up goed aan te brengen is een gereinigd gezicht. Zorg er voor dat alle restjes van oude make-up of oneffenheden verwijderd zijn. Dit kan met een schuimige face-wash of zachte  reinigingsmelk, gebruik daarna altijd een tonic om de poriën weer te sluiten. Voordat je begint, breng je eerst een laagje foundation aan rond je ogen Zo werk je kleine vlekjes en donkere wallen weg en zorg je er voor dat je ogen niet vet worden.


Kohlpotlood

Nu kan het echte werk beginnen. Langs de wimperrand van je bovenste ooglid teken je een strakke lijn. Zorg dat het lijntje zo dicht mogelijk tegen de wimperimplant aan zit, zodat er zo min mogelijk huidskleur te zien is. Met een je vinger of een wattenstaafje vervaag je het lijntje van onder naar boven. Laat het lijntje aan het einde van het oog licht omhoog buigen, anders ontstaat er een droeve blik. Niet echt feestelijk.


Oogschaduw

Het geheim van een mooie smokey-eye, is dat deze van het donker naar steeds lichter gaat, totdat je bijna niets meer ziet. Breng een oogschaduw, die jij mooi vindt, van onder naar boven en van buiten naar binnen aan. Laat deze steeds meer vervagen. Gebruik hiervoor het hele ooglid, tot aan de arcade boog aan toe. Volg de vorm van je wenkbrauwen voor een extra stijlvol resultaat. Als dit gelukt is, zet je met het oogpotlood nog een lijntje net onder je oog.


Finishing touch

De finishing touch en het makkelijkste gedeelte is de mascara. Hierbij geldt: hoe dikker, hoe beter! Gebruik hiervoor volumemascara óf voor het ultieme effect: nepwimpers. Onder je ogen een vleugje oogschaduw, in dezelfde kleur als die je van boven je ogen, geeft een mooi effect. Nu alleen nog een feestoutfit, je haar ge-styled en je bent het sexy middelpunt van elk feest. Laatste tip: Wees niet teleurgesteld als het niet in één keer lukt, oefening baart kunst.