Zó verzorg je je ogen
Je ogen hebben het 'zwaar' te verduren. Bijna elke dag staar je minstens een paar uur naar een computerscherm, je kijkt televisie en je gebruikt mascara en oogpotlood om je ogen nóg mooier te maken. En wat dacht je van droge lucht in een vliegtuig en felle zonnestralen? Het kost behoorlijk wat inspanning om je ogen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Geen wonder dat je na een dag hard werken last hebt van branderige ogen.


Make-up
Is het erg laat geworden en had je geen zin om je make-up van je ogen te halen? Je ogen verraden vaak hoe je je voelt. Probeer je ogen altijd schoon te maken, hoe laat het ook is. Je huid rond je ogen is namelijk erg gevoelig en zelfs wat dunner en kan daardoor sneller beschadigen. Maak je ogen elke dag goed schoon voordat je gaat slapen. Zo geef je je ogen de kans om 's nachts te herstellen en sta je de volgende dag weer fris op.
Oogcrème De huid rondom je ogen is dunner en daardoor kunnen er sneller lijntjes of rimpeltjes ontstaan. Om je huid te verzorgen, kun je gebruik maken van een speciale oogcrème. Heb je last van wallen? Dan kan het zijn dat afvalstoffen niet goed afgevoerd worden. Een oogcrème kan ook hierbij helpen, deze neutraliseert afvalstoffen. Smeer de crème twee keer per dag: bij voorkeur om de dag mee te beginnen en om de dag mee af te sluiten.
Branderige ogenHeb jij constant het gevoel dat er een haartje in je ogen zit? Dan heb je waarschijnlijk last van branderige of droge ogen. Doordat je de hele dag door met je ogen knippert, blijven ze vochtig. Met voldoende traanvocht bescherm je je blikvangers tegen vervelende bacteriën of tegen uitdroging. Heb je een lange vlucht voor de boeg en wil je je ogen vochtig houden? Gebruik dan speciale oogdruppels. De lucht in vliegtuigen is immers behoorlijk droog.
ComputerJe kunt droge ogen krijgen doordat je teveel achter je computer zit. Als je naar een beeldscherm kijkt, ga je al snel staren. En daardoor krijg je last van gevoelige ogen want je knippert te weinig. Om geïrriteerde ogen zoveel mogelijk te voorkomen kun je je beeldscherm op ooghoogte plaatsen zodat je een klein beetje naar beneden moet kijken. Blijf ook niet uren achter elkaar doorwerken, maar kijk regelmatig om je heen. Bijvoorbeeld naar die ene leuke collega. Een goed excuus om even te pauzeren!