zondag 26 juni 2011

Witte chocolademouse.


Je hebt vast wel eens chocolademousse gehad en omdat de meeste meiden heel erg van chocolade houden. Hier nog een lekker chocolade recept, maar dan van witte chocolade. Met bessen, aardbeien of kersen.
Wat heb je nodig?
  • 2 eiwitten
  • 150 ml room
  • 500 gram witte chocolade
  • 500 ml room: beetje lobbig geklopt
  • Fruit: bessen, aardbeien, kersen of ander fruit
En dan...

  • Klop de eiwitten stijf in een kom.
  • Verwarm de room op een warm vuur.
  • Voeg de witte chocolade toe bij de room en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
  • Laat het mengsel even afkoelen, en meng er de lobbig geklopte room doorheen.
  • Het laatste wat je nu doet is: schep de eiwitten en voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat de chocolademousse 4 uur in de koelkast opstijgen.
4 uur later...
Doe het fruit er over heen... en smullen maar!

1 opmerking:

Wat vind jij van dit artikel, of van mijn blog ? Laat nu een reactie achter !